Bilskola/Teorikurs

[i veckan]

Jag har varit så dålig på att uppdatera men det beror på att all min lediga tid ägnas åt körkortet. Nu ska vi se här om jag har något superminne så jag minns vad jag gjort i veckan på bilskolan..

Måndag
Pluggade teori på datorerna, minns inte riktigt hur länge men det var nog 3½ timme och det kändes i ögonen kan jag lova. Man tänker inte riktigt klart sen efter så många timmar pluggande men det gav resultat och det är exakt det de ska göra.

Tisdag

Dubbel körlektion 80 minuter, vi tränade motorväg, påfart och avfart. Det gick bra och han tycker jag lär mig fort. =) Pluggade teori 1 timme innan teorilektionen började, på teorin pratade vi om motorväg, påfart/avfart, korsning och lite annat. Den lektionen var en av de viktigaste och om det var någon man skulle gått på så var det den.

Onsdag
Åkte till bilskolan och pluggade teori på datorerna i 3 timmar, jag kom inte så långt. Det kapitlet jag är på är inte så lätt att hitta i böckerna och efter timtal med läsande så ger man nästan upp, klockan hann bli så pass mycket att jag var tvungen att gå för dom skulle stänga annars hade jag kunnat sitta 1-2 timmar till.

Torsdag
Körlektion igen, enkel 40 minuter. Provade på tvärbromsa inför halkbanan och när vi gjort det tränade vi på landsväg, påfart/avfart (tror jag det var). Teorilektionen spenderade vi i garaget, han gick igenom bilen och vad vi ska kunna inför uppkörningen. Det varade bara i 45 minuter så tiden gick rätt fort.

Fredag
HALKBANA.. Det var halkbana idag, jag fick åka med en annan körlärare och tre av hans elever. Jag körde halva biten dit och det gck bra trotts att det var lite nervöst i början (inte kört med han innan och med tre andra som man inte haft med i bilen innan, då är det inte så konstigt att det var nörvöst). Väl framme fick vi information och såg film på olika krockningar, det såg hemskt ut när bilen mosades när dom kom i 90km/h..

Nästa moment var att sätta oss i en varsin bil, vi skulle bromsa på strävt underlag och sedan kolla bromssträckan. 40km/h fick jag en bromsstrecka på 15 meter och 70km/h fick jag en bromssträcka på 25 meter, det är en väldig skillnad på hastigheten. Det förstår man inte riktigt om man inte fått uppleva det. Efter det skulle vi bromsa på halt väglag, 40km/h blev det en bromssträcka på 45 meter och 60km/h blev det en bromssträcka på 90 meter och det är en väldigt stor skillnad.

Vi skulle även köra i hal kurva och jag hade troligen dåliga bakdäck så jag snurrade runt med bilen och det var faktiskt läskigt, inget jag vill göra om. Det var även fler tester vi fick göra med och utan abs bromsar, halkbanan skulle jag inte vilja göra om igen inte ens om det var gratis men ändå skönt att få ha gjort det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.